Organisaties lopen kansen mis

“Er is veel kennis beschikbaar op het gebied van arbeid- en organisatiepsychologie, maar die wordt onvoldoende gebruikt en toegepast op het gebied van HRM.” Dit constateert professor David Guest, verbonden aan het Londense King’s College, tijdens het congres van de European Association of Work and Organizational Psychology (EAWOP) en het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Volgens Guest zorgt deze ontwikkeling voor minder productieve werknemers waardoor de economie mogelijke schade loopt.

De Europese economie dreigt binnen nu en 2020 vast te lopen door grote tekorten op de arbeidsmarkt. Guest: “Hierdoor ontstaat een ‘war for talent’. We zijn allemaal op zoek naar het schaap, de werknemer, met de vijf poten. Maar die bestaat niet.” Hij roept psychologen, economen en politici in heel Europa op om dit probleem aan te pakken.
 “Daarom moet er zorgvuldig met mensen worden omgegaan en moet er voldoende geïnvesteerd worden in mensen. Het is de verantwoordelijkheid van bedrijven om dat dan ook te doen.” Volgens onderzoek van de professor is bewezen dat goede HRM-procedures invloed hebben op het welzijn en de productiviteit van werknemers.

Economen houden zich nu ook bezig met ‘happiness’, maar volgens Guest moeten bedrijven hun personeel blijven motiveren. Bijvoorbeeld door kansen te bieden, hen te betrekken bij beslissingen en te zorgen voor goede educatie. “Iedereen gooit het nu op een tekort aan geld, maar we moeten investeren. Als je eenmaal achter blijft, kom je niet meer verder.” Organisaties waar werknemers het naar hun zin hebben zijn ook productiever. “Het probleem in heel Europa is dat we straks een schrijnend tekort hebben aan goed opgeleide mensen en dat we allemaal op zoek gaan naar die ene ideale werknemer. En hoe bind je die dan aan jouw organisatie?”

Tijdens het congres discussiëren deskundigen vanuit de hele wereld over de toekomst van de kwaliteit van werk. Juist de expertise van arbeid en organisatiepsychologen kan politici en economen helpen bij het nemen van juiste beslissingen. Beslissingen waarbij niet alleen economische motieven tellen, maar ook werknemers meetellen. Wat gaan we doen met de grote groep oudere werknemers? Is een bonus echt de oplossing om werknemers aan je te binden? Wat is goed werkgeverschap? Ook worden de nieuwste cijfers gepresenteerd.
 

« Terug naar overzicht